user_mobilelogo

Nyheter

 

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Selv om vi allerede i dag synes vi er godt i gang med vårt viktige arbeid, så trenger vi mange flere medlemmer for å bli en livskraftig forening.

Bli medlem nå!

Minnegaver

Lungekreftforeningen får ofte minnegaver ved at avdøde eller etterlatte ønsker at det skal gis penger til arbeidet vår forening driver. Gavene Lungekreftforeningen mottar, vil gå til å støtte forskning på lungekreft.

Minnegavekonto: 1202.31.61298. Merk innbetalingen med avdødes navn.

IBAN: NO3212023161298
SWIFT: DNBANOKKXXX

Vipps:

Salgssted Lungekreft, vippsnummer 523205 

Åslaug Helland, overlege ved Radiumhospitalet og hovedstyremedlem i Lungekreftforeningen, er i disse dager i på en internasjonal konferanse om lungekreft i Toronto. Her deltar over 7000 lungekreftinteresserte for å høre siste nytt innen lungekreft. Helland rapporterer om siste nytt fra studier innen screening, utredning og behandling, og forteller om mange gode nyheter fra Toronto. 

Lungekreft arendalsuka 3Lungekreftforeningen har hatt en uke med god aktivitet i Arendal, både med en godt besøkt stand og med deltakelse i en debatt. Arendalsuka regnes som landets fremste politiske møteplass.

– Tilstedeværelse under Arendalsuka gir oss en fin mulighet til å møte medlemmer, pasienter og pårørende og andre som er interesserte i vår sak. Vi jobber også med å synliggjøre oss og knytte kontakter blant politikere og medier, sier Per Olthuis, leder for Lungekreftforeningen. 

Flere fra styret betjente standen som Lungekreftforeningen delte med Blodkreftforeningen og Gynkreftforeningen. 

På bildet: fra venstre; Cecilie Bråthen, Per Otto Nilsen, Per Olthuis, Ole Knutzen og Helle-Karin Hanssen.

 
Positive resultater for brigatinib i førstelinje for pasienter med ALK-positiv lungekreft. Studien var global og resultatene ble publisert 25.juli. 
 
– Ja, dette er gode nyheter for pasienter med ALK-positiv lungekreft . Vi har også deltatt i studien, og norske pasienter er inkludert. Vi har sett at brigatinib er et effektivt medikament med lite bivirkninger. Disse resultatene er viktige i prosessen rundt godkjenningen av medikamentet, som må til før vi har medikamentet tilgjengelig. Dessverre tar det ofte lang tid fra vi ser de positive resultatene til medikamentet eventuelt blir tilgjengelig, sier Åslaug Helland, overlege ved Radiumhospitalet. 
 Dette var en studie der man sammenlignet to medikamenter, og brigatinib kom best ut. 
– Det er mye informasjon i en slik stor klinisk studie, og flere detaljer om studien og resultatene vil bli grundig presentert på et av høstens store kreftmøter, forteller Helland.

Organisasjonen Lungcancer Europa, som Lungekreftforeningen i Norge er medlem av, lager nå en undersøkelse blant lungekreftpasienter som omhandler kjennskap til kliniske studier i respektive land.  For å få kunnskap om likheter og forskjeller er det viktig å få med deg som pasient til å bruke ca 5 minutter på denne undersøkelsen. Det gjør at vi enklere kan påpeke eventuelle forbedringer for myndighetene i respektive land. 

Klikk på lenken nedenfor så kommer du direkte til undersøkelsen.

På forhånd tusen takk!! 

https://www.surveymonkey.com/r/LCSurveyNorwegian

Lungekreftforeningen tilbyr nå familiemedlemskap i tillegg til ordinært medlemskap. 

Medlemmer i samme familie og med felles folkeregistrerte bostedsadresse kan tegne familiemedlemskap.

Medlemskapet gjelder for inntil åtte medlemmer av familien.

Familiemedlemskap koster kr. 400,- per år. 

Send en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. dersom du ønsker å tegne familiemedlemskap. 

Oppgi: 

Navn, e-post, mobilnummer, adresse, fødselsdato

Dersom du allerede er medlem og ønsker å oppgradere til et familiemedlemskap så ta kontakt med sekretariatet Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Oppgradering av medlemskap for 2018 koster kr. 200,-. 

Beslutningsforum for Nye metoder godkjente i går Alecensa (alektinib) er nå godkjent til førstelinjebehandling av ALK-positiv ikke-småcellet lungekreft.

helland–  Dette er veldig hyggelig for de pasientene det gjelder. Dette er en god behandling med lite bivirkninger. Studiene har vist at dette er en medisin som er bedre enn det vi har tilgjengelig i dag, sier Åslaug Helland (bildet), overlege ved Radiumhospitalet.

Studier fra ASCO 2018 viser at Alecensa gir redusert risiko for sykdomsprogresjon, tredobler gjennomsnittlig overlevelse og gir bedre behandling og beskyttelse mot hjernemetastaser. I tillegg til mindre bivirkninger sammenlignet med krizotinib, som til nå har vært standardbehandlingen for diagnosen.

Kontakt oss

Telefon: 934 70 121

Adresse: Rosenkrantz' gate 7 • 0159 OSLO

E-post: post@lungekreftforeningen.no

Kreftlinjen

Telefon: 800 57 338 eller 800 KREFT

E-post: kreftlinjen@kreftforeningen.no

Åpent hverdager