user_mobilelogo

Nyheter

 

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Selv om vi allerede i dag synes vi er godt i gang med vårt viktige arbeid, så trenger vi mange flere medlemmer for å bli en livskraftig forening.

Bli medlem nå!

Minnegaver

Lungekreftforeningen får ofte minnegaver ved at avdøde eller etterlatte ønsker at det skal gis penger til arbeidet vår forening driver. Gavene Lungekreftforeningen mottar, vil gå til å støtte forskning på lungekreft.

Minnegavekonto: 1202.31.61298. Merk innbetalingen med avdødes navn.

IBAN: NO3212023161298
SWIFT: DNBANOKKXXX

Vipps:

Salgssted Lungekreft, vippsnummer 523205 

Behandlingen kan gi bivirkninger som påvirker matlyst, smak og fordøyelse. Noen føler seg kvalme eller slappe, og enkelte kreftformer kan gjøre det vanskelig å tygge og svelge maten.

Har du ikke mistet appetitten eller gått ned i vekt, er det ingen grunn til å endre kostholdet. Smaker maten du liker best fortsatt godt, spis det du har lyst på. Du kan lese mer om kreft og mat på www.kreftforeningen.no/rad-og-rettigheter/mestre-livet-med-kreft/kosthold-og-kreft/

For noen kan rødt kjøtt smake metallisk under kreftbehandling. Da kan du velge fisk, kylling eller vegetariske retter. Orker du ikke store porsjoner, er det bedre å spise mindre, men godt.

Nedenfor gir vi deg et tips til god og proteinrik snacks til lørdagskos, hummus. Den kan du også servere ved siden av kjøtt eller kylling. Hummus er arabisk dip, gjerne spist som del av mezze, et utvalg av småretter, men egner seg utmerket som erstatning for tomme kalorier som ellers finnes i dip.

14_Hummus_2.jpg

Hummus er noe av det mest kjente av arabisk mat. Det er også utrolig sunt og næringsrikt for den som trenger å få i seg proteiner og antioksidanter. Foto: Paul Goyette (Wikimedia Commons, CC).

Hummus

200 g hermetiske kikerter, skylt i vann

2 ss tahine (sesampasta)

2 fedd hvitløk

2 ss olivenolje

1 ts spisskummen

2 ss sitronsaft

2 ss vann

Ev. paprikapulver, fersk persille eller koriander og olivenolje til pynt.

Framgangsmåte:

Kikerter, tahine, hvitløk, olivenolje, spisskummen, sitronsaft og vann kjøres glatt med stavmikser eller hurtigmikser. Ha over i en skål og pynt med paprika, hakket persille/koriander og olivenolje.

Spises med arabisk tynnbrød eller tortilla, eller som dip med grønnsaker.

Artikkelen er fra Pust 3/2016

 

Kontakt oss

Telefon: 934 70 121

Adresse: Rosenkrantz' gate 7 • 0159 OSLO

E-post: post@lungekreftforeningen.no

Kreftlinjen

Telefon: 800 57 338 eller 800 KREFT

E-post: kreftlinjen@kreftforeningen.no

Åpent hverdager