Helsedirektoratet har utarbeidet en veileder til den nye ordningen med kontaktlege i spesialisthelsetjenesten. Kontaktlegeordningen gjelder fra 15. september 2016 og er regulert i spesialisthelsetjenesteloven og pasient- og brukerrettighetsloven.

Veilederen gir utfyllende kommentarer til de nye lovbestemmelsene og gir anbefalinger om hvordan helseinstitusjonene kan tilrettelegge for kontaktlegefunksjonen, herunder ansvar og oppgaver for kontaktlegen og samarbeid med koordinator og annet helsepersonell. Kilde: Helsedirektoratet. Les mer.