Dette sier dr. med Odd Terje Brustugun, onkolog ved Radiumhospitalet og leder i Norsk lungekreftgruppe.

Denne nye lungekreftbehandlingen er per i dag Norges aller første godkjente behandling for pasienter med såkalt ALK+ NSCLC-lungekreft som tidligere er blitt behandlet med crizotinib og er tilgjengelig for norske lungekreftpasienter fra 1. juli i år.

Tekst: Novartis

Godkjenningen baserer seg på 2 studier som viste totalrespons hos 56,4% av pasientene, varighet av respons på inntil 9,2 måneder og progresjonsfri overlevelse på inntil 6,9 måneder

– Det er imponerende tall som blir presentert for Zykadia. Det er en behandling som er effektiv for pasienter med ikke-småcellet lungekreft, og som har fått påvist den såkalte ALK-mutasjonen gjennom gentester, sier Brustugun.