Motstandsdyktighet mot cellegift er ofte årsaken når kreftbehandling mislykkes. Nå er norske forskere på sporet av en metode som kan forutsi om cellegiften vil virke allerede før behandlingen starter.

Tekst: Nina Ånensen. Kilde: Kreftforeningen

Selv om det stadig utvikles nye målrettede medisiner mot kreft, spiller tradisjonell cellegift fremdeles en hovedrolle i kreftbehandling. Når kreftbehandling mislykkes og pasienten ikke overlever, skyldes det ofte at kreftcellene er motstandsdyktige, eller resistente, mot cellegift.

Les hele artikkelen hos Kreftforeningen