Lungekreft arendalsuka 3Lungekreftforeningen har hatt en uke med god aktivitet i Arendal, både med en godt besøkt stand og med deltakelse i en debatt. Arendalsuka regnes som landets fremste politiske møteplass.

– Tilstedeværelse under Arendalsuka gir oss en fin mulighet til å møte medlemmer, pasienter og pårørende og andre som er interesserte i vår sak. Vi jobber også med å synliggjøre oss og knytte kontakter blant politikere og medier, sier Per Olthuis, leder for Lungekreftforeningen.

Flere fra styret betjente standen som Lungekreftforeningen delte med Blodkreftforeningen og Gynkreftforeningen.

På bildet: fra venstre; Cecilie Bråthen, Per Otto Nilsen, Per Olthuis, Ole Knutzen og Helle-Karin Hanssen.

Lungekreft arendalsukaDeltok i debatt

Olthuis deltok på et debattmøte på tirsdag, hvor han blant annet tok opp problemet med at bruken av immunterapi for lungekreftpasienter er ulik fra landsdel til landsdel. I panelet var også landets første helseminister Werner Christie og Høyre sitt medlem i Stortingets helse- og omsorgskomite, Sveinung Stensland, representert.

Høie besøkte standen

Lungekreft arendalsuka helseministerDet var gledelig at helseminister Høie tok turen innom standen vår. Han fikk, som alle andre, tilbud om å støtte Lungekreftforeningen på Vipps!

På bildet er Høie flankert av Cecilie og Per til venstre, og Per Otto Nilsen, Jacob Hygen (nestleder i Blodkreftforeningen), og Helle-Karin Hanssen på høyre side.