11_Faces_of_Lung_Cancer_utstilling_2.jpgI forbindelse med ESMO 2016  i Danmark valgte MSD å sette fokus på lungekreft gjennom en fotoutstilling. Utstillingen er ble laget i samarbeid med de nordiske lungekreftpasientforeningene og MSD.

Tekst: Emilie Baggersen Selin. Oversatt av Kjell Arnestad.

Utstillingen het ”Faces of Lung Cancer” og var satt opp på KongensNytorv i København. Der stod den fra 6. til 14 oktober.

Formålet med utstillingen var å synliggjøre ulikheten i hvem som rammes av lungekreft. Utstillingen viste bilder av pasienter med lungekreft fra henholdsvis Danmark, Norge og Finland.

11_Faces_of_Lung_Cancer_utstilling_1.png
Bak hvert bilde er en personlig historie – og hvem bedre til å vise den enn dem som står pasienten nærmest. Derfor er fotoene tatt av pasientens pårørende.

Utover den fysiske utstillingen på Nytorv i København ble bildene projisert ned på gatene på sentrale steder i byen, slik at bildene og historiene de representerer ble en integrert del av bybildet i Strøget, Amager Torv samt på Nørreport.