Lungekreftforeningen arrangerte konferansedag om lungekreft 27. mars på Thon Hotel Opera.

CecilieBraathenI overkant av 90 hadde meldt seg på, og deltakerne, en god blanding av helsepersonell, pasienter, nærstående og folk fra legemiddelindustrien, fikk med seg et variert program. Tilbakemeldingene tyder på at de syntes det var et utbytterikt seminar.

Vår egen Cecilie Braathen (t.h.) fortalte om hvordan det var å leve som lungekreftpasient. Hennes historie vil du kunne lese i neste utgave av medlemsbladet Pust.

Under kan du laste ned mange av de presentasjonene som ble holdt, ved å klikke på titlene i programmet.

1000: Innledning og velkommen

- ved Lungekreftforeningens leder Rita Slåbakk

1010: Lungekreft – diagnose og behandling

- ved Åslaug Helland. Forsker Åslaug Helland er overlege ved Oslo universitetssykehus og leder for Kreftforeningens nasjonale kompetansemiljø for lungekreft.

1050: Å leve med lungekreft

- Cecilie Bråten forteller om hvordan hun har mestret hverdagen som lungekreftpasient.

1120: Immunterapi for lungekreft

Hva er status for dette i Norge ved enhetsleder Paal Fr. Brunsvig, utprøvingsenheten ved Radiumhospitalet.

1300: Politiske valg og prioriteringer

- ved Enhetsleder Metodevurdering og refusjon Kristin Helene Svanqvist, Statens legemiddelverk

1330: Trening og aktivitet

- ved spesialfysioterapeut med kompetanse innenfor kreftbehandling Renate Strand Sterud, Pusterommet på Ahus

1415: Hjelp til selvhjelp og egen mestring. Hvordan møte de offentlige støtteordningene

- ved sosionom og tidligere forskningsrådgiver ved Montebello-senteret, Sævar Berg Gudbergsson

1500: Å leve med alvorlig sykdom

- ved Gründeren bak FUELBOX - Den gode samtalen på boks, Berta Lende Røed. Hun jobber hver dag med å få oss alle til å snakke mer og bedre sammen og vil her dele sine tanker og erfaringer med oss.

Arrangementet var støttet av Bristol Myers Squibb.

Adresse: Postboks 126 Tveita • 0617 OSLO