user_mobilelogo

Nyheter

 

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Selv om vi allerede i dag synes vi er godt i gang med vårt viktige arbeid, så trenger vi mange flere medlemmer for å bli en livskraftig forening.

Bli medlem nå!

Minnegaver

Lungekreftforeningen får ofte minnegaver ved at avdøde eller etterlatte ønsker at det skal gis penger til arbeidet vår forening driver. Gavene Lungekreftforeningen mottar, vil gå til å støtte forskning på lungekreft.

Minnegavekonto: 1202.31.61298. Merk innbetalingen med avdødes navn.

IBAN: NO3212023161298
SWIFT: DNBANOKKXXX

Vipps:

Salgssted Lungekreft, vippsnummer 523205 

IMG 1205Mandag 28. august gikk flere hundre i demonstrasjonstog mot den langsomme prosessen det er i Norge for å få godkjent nye kreftmedisiner, selv om de er godkjent i EU. – Pasienter dør mens politikerne somler, sier initiativtakeren Finn Helge Quist.

Tekst og foto: Kjell Arnestad

Det kan gå opptil to og et halvt år fra en ny medisin eller behandling er godkjent av EU til den blir godkjent for bruk ved offentlige sykehus i Norge. Det sier seg selv at kreftpasienter ikke har så lang tid for å vente på livsviktig behandling. (Fra Pust 3/2017)

Kona til Finn Helge Quist, Ingrid, fikk diagnostisert benmargskreft for syv år siden. Det gjorde at Quist engasjerte seg for å gjøre noe med den lange behandlingstiden. Han hadde fått med 14 pasientforeninger og Kreftforeningen på markeringen, som gikk i tog fra regjeringskvartalet til Stortinget og samlet rundt 400 pasienter og nærstående.

Helseminister Høie har lovet å få ned behandlingstiden, uten at konkrete tiltak er klare. Han skylder også på at legemiddelindustrien ikke er rask nok med dokumentasjonen.

Kontakt oss

Telefon: 934 70 121

Adresse: Rosenkrantz' gate 7 • 0159 OSLO

E-post: post@lungekreftforeningen.no

Kreftlinjen

Telefon: 800 57 338 eller 800 KREFT

E-post: kreftlinjen@kreftforeningen.no

Åpent hverdager