Organisasjonen Lungcancer Europa, som Lungekreftforeningen i Norge er medlem av, lager nå en undersøkelse blant lungekreftpasienter som omhandler kjennskap til kliniske studier i respektive land.  For å få kunnskap om likheter og forskjeller er det viktig å få med deg som pasient til å bruke ca 5 minutter på denne undersøkelsen. Det gjør at vi enklere kan påpeke eventuelle forbedringer for myndighetene i respektive land.

Klikk på lenken nedenfor så kommer du direkte til undersøkelsen.

På forhånd tusen takk!!

Lungekreftforeningen tilbyr nå familiemedlemskap i tillegg til ordinært medlemskap.

Medlemmer i samme familie og med felles folkeregistrerte bostedsadresse kan tegne familiemedlemskap.

Medlemskapet gjelder for inntil åtte medlemmer av familien.

Familiemedlemskap koster kr. 400,- per år.

Send en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. dersom du ønsker å tegne familiemedlemskap.

Oppgi:

Navn, e-post, mobilnummer, adresse, fødselsdato

Dersom du allerede er medlem og ønsker å oppgradere til et familiemedlemskap så ta kontakt med sekretariatet Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Oppgradering av medlemskap for 2018 koster kr. 200,-.

Beslutningsforum for Nye metoder godkjente i går Alecensa (alektinib) er nå godkjent til førstelinjebehandling av ALK-positiv ikke-småcellet lungekreft.

helland–  Dette er veldig hyggelig for de pasientene det gjelder. Dette er en god behandling med lite bivirkninger. Studiene har vist at dette er en medisin som er bedre enn det vi har tilgjengelig i dag, sier Åslaug Helland (bildet), overlege ved Radiumhospitalet.

Studier fra ASCO 2018 viser at Alecensa gir redusert risiko for sykdomsprogresjon, tredobler gjennomsnittlig overlevelse og gir bedre behandling og beskyttelse mot hjernemetastaser. I tillegg til mindre bivirkninger sammenlignet med krizotinib, som til nå har vært standardbehandlingen for diagnosen.

VestfoldLungekreftforeningen ønsker å samle sine medlemmer i Vestfold for å diskutere mulighet for å starte opp et eget lokallag i Vestfold.

Vi møtes 19.juni kl. 18-19 Kreftforeningens lokaler i Tønsberg, Øvre Langgate 42.

Lungekreftforeningen sitt landsmøte ser med bekymring på de siste tall fra Kreftregisteret som viser at det er store geografiske forskjeller på om lungekreftpasienter får kurativt rettet behandling eller ikke.

Landsmøtet ber derfor helsemyndighetene om å gjøre en grundig utredning for å finne årsaken til dette hvor hovedhensikten må være å gi alle lungekreftpasienter best mulig behandling uavhengig av bosted, etnisitet og sosial status.

Jeg har jobbet som bryggesjauer og formann i Larvik havn i over tjue år. Tidligere jobbet jeg døgnet rundt og var kun opptatt av å tjene mest mulig penger. Jeg var full av meg selv, og satte meg selv foran det meste.

Tekst. Jarle Gogstad. Foto: privat (artikkel fra Pust 1/2018)

JarleGogstad5Dette var livet før jeg ble syk. Etter å ha vært syk i flere omganger i løpet av de siste årene, har livet mitt, og hvordan jeg ser på livet, forandret seg. Jeg har fått et annet perspektiv på livet og jeg setter mer pris på de små tingene og på hverdagen. Etter lang tids sykdom fokuserer jeg nå på det som er viktig – familien, barna og det å nyte livet og kose seg når man kan.

Jeg fikk konstatert lungekreft i høyre lunge første gang i oktober 2013. Etter én måned ble jeg operert på Rikshospitalet og én måned etter dette fikk jeg beskjed av legene at jeg var kreftfri.

Jeg merket at noe ikke var som det skulle være da jeg var på løpetest med faren min i april 2012. Han sprang fra meg, noe som aldri hadde skjedd før, mens jeg fikk problemer og ikke fikk puste. Etter mange undersøkelser med røntgenbilder hvor man kunne se flekker på lungen, ble det til slutt tatt CT i oktober, og jeg fikk diagnosen lungekreft for første gang.

Etter å ha vært kreftfri i snaue to år, fikk jeg konstatert lymfekreft etter kontroll på sykehuset. Jeg hadde ikke merket noe tegn til sykdom og følte meg helt frisk, og hadde egentlig tenkt meg på travbanen med gutta i stedet for å dra til legen. Heldigvis gjorde jeg som planlagt og dro på kontroll.